Energietransitie, samen met buurt of wijk

Steeds meer Utrechters willen hun woning verduurzamen, samen met de buurt of wijk. Van het aardgas af. Een warmtepomp. Energienul. Energiepositief. Duurzaam. Allemaal termen, allemaal motieven, allemaal goed. Hieronder vind je ons actuele aanbod: evenementen, artikelen en bestanden die interessant voor jou zijn als je deelgenoot wil worden van de energietransitie, samen met jouw buurt of wijk.

Nu op onze kalender

#
1 jan. 2023 – 31 dec. 2024

Gratis EnergieGesprek met een EnergieAmbassadeur

Wil je aan de slag met isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp, stadsverwarming of energie besparen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Z…

#
26 mei 2023 – 31 mei 2033

Volg een mini workshop!

Maandelijks organiseert Energie-U met de EnergieAmbassadeurs (vrijwilligers) online workshops. 

Afgelopen jaar hebben we 675 Utrechters geholp…

#
1 jan. 2024 – 31 dec. 2024

Warmtescan Safari 2023

In november en december 2023 organiseert Energie-U vanuit in samenwerking met lokale initiatieven en Energiesamen 8 Warmtescan Safari's! Tijdens d…

Relevante artikelen

5 maart 2022

Veldborrel Zonnepark Meijewetering (12 maart, 14-15 uur)

We nodigen jullie uit voor een veldborrel op de locatie van het eerste zonnepark van Utrecht. Hapjes, drankjes en gezelligheid!

25 februari 2022

Zonnepark Meijewetering gaat verder

Na een tegenvallende aanbesteding hebben we nu weer zicht op een haalbaar plaatje voor het eerste zonnepark van Utrecht. We sluiten de voorinschrijving en gaan naar een volgende fase.

23 februari 2022

Warmtenetten in Utrecht – wie doet wat?

Onze gemeente hield op woensdagmiddag 23 februari een conferentie over warmtenetten in Utrecht. Niet over de techniek, de bronnen of de temperatuur. Wel over wat de rol van de gemeente nou zou moeten zijn bij aanleg en gebruik van een warmtenet. En welke rol Eneco kan of moet spelen, en andere warmtebedrijven. En welke rol is er voor bewonersgroepen en energiecoöperaties? De Utrechtse groepen lieten van zich horen.

Bijbehorende bestanden

Meer weten? Bekijk ons actuele aanbod.