Je eigen energie opwekken

Steeds meer Utrechters willen hun eigen energie opwekken. Energienul. Energiepositief. Duurzaam. Allemaal termen, allemaal motieven, allemaal goed. Hieronder vind je ons actuele aanbod: evenementen, artikelen en bestanden die interessant voor jou zijn als je je eigen energie wil opwekken.

Nu op onze kalender

#
1 jan. 2023 – 31 dec. 2024

Gratis EnergieGesprek met een EnergieAmbassadeur

Wil je aan de slag met isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp, stadsverwarming of energie besparen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Z…

#
26 mei 2023 – 31 mei 2033

Volg een mini workshop!

Maandelijks organiseert Energie-U met de EnergieAmbassadeurs (vrijwilligers) online workshops. 

Afgelopen jaar hebben we 675 Utrechters geholp…

#
1 jun. 2024 – 1 okt. 2024

Collectieve inkoop: Heel Utrecht Isoleert

Wilt u aan de slag met isolatie, isolatieglas, zonnepanelen, een warmtepomp? De Utrechtse energiecoöperatie Energie-U heeft voorwerk gedaan: we h…

Relevante artikelen

12 mei 2021

Els Otterman & Wim Heijbroek (Stichtse Rijnlanden) over Zonnepark Meijewetering

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) wil in 2030 volledig energieneutraal zijn. Deelname aan Zonnepark Meijewetering past niet alleen heel goed in die plannen, maar helpt ook bewoners van Leidsche Rijn om energieneutraal te worden. De eerste 500 panelen zijn inmiddels voor het waterschap gereserveerd. Bewoners Leidsche Rijn en waterschap werken in Zonnepark Meijewetering samen aan een energieneutrale stad.

14 april 2021

Edward van Tuinen: "De samenwerking bij Zonnepark Meijewetering kan anderen tot voorbeeld dienen."

Als het aan Edward van Tuinen (voorzitter van de Vereniging Parkmanagement De Wetering-Haarrijn) ligt, moet dit bedrijventerrein niet alleen hét meest duurzame bedrijventerrein in Utrecht worden, maar zelfs in heel Nederland. Het Energie-U initiatief Zonnepark Meijewetering past dan ook heel goed bij dit duurzaamheidsstreven. Een voorwaarde voor deelname was wel dat ook de op het terrein gehuisveste bedrijven zouden meeprofiteren van de door het zonnepark opgewekte stroom.

11 maart 2021

Wethouder Lot van Hooijdonk: "Streven naar minimaal 50% bewonersparticipatie bij wind- en zoninstallaties"

De gemeente Utrecht is een warm pleitbezorger van wind- en zoninstallaties, al vormt het gebrek aan beschikbare ruimte daarbij nogal eens een obstakel. Het bewonersinitiatief Zonnepark Meijewetering op een stukje niemandsland wordt door wethouder Lot van Hooijdonk dan ook van harte toegejuicht. Temeer de samenwerking tussen bewoners en samenwerkende partners prima verloopt.

Bijbehorende bestanden

Meer weten? Bekijk ons actuele aanbod.