Energie besparen

Steeds meer Utrechters willen duurzaam omgaan met energie en energiebesparen. Van het aardgas af. Een warmtepomp. Energienul. Energiepositief. Duurzaam. Allemaal termen, allemaal motieven, allemaal goed. Hieronder vind je ons actuele aanbod: evenementen, artikelen en bestanden die interessant voor jou zijn als je energie wil besparen.

Nu op onze kalender

#
1 jun. 2024 – 31 dec. 2024

Collectieve inkoop: Heel Utrecht Isoleert

Wilt u aan de slag met isolatie, isolatieglas, zonnepanelen, een warmtepomp? De Utrechtse energiecoöperatie Energie-U heeft voorwerk gedaan: we h…

#
1 jul. 2024 – 31 dec. 2025

Gratis EnergieGesprek met een EnergieAmbassadeur

Wil je aan de slag met isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp, stadsverwarming of energie besparen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Z…

#
1 jul. 2024 – 31 dec. 2025

Volg een mini workshop!

Maandelijks organiseert Energie-U met de EnergieAmbassadeurs (vrijwilligers) online workshops. 

Afgelopen jaar hebben we 675 Utrechters geholp…

Relevante artikelen

13 mei 2020

Samen energie opwekken

Utrechters willen energie gebruiken die de aarde niet belast: geen vervuiling en geen onttrekking. Energie-U zet zich hier al sinds 2010 voor in. Samen zorgen we voor nieuwe schone energie uit eigen omgeving, waar we zelf de baas over zijn. Kleine en grote projecten, met weinig en veel deelnemers, alleen of met partners. Altijd samen. Doe ook mee!

13 mei 2020

Collectieve inkoop: Heel Utrecht Isoleert

Wilt u aan de slag met isolatie, isolatieglas, zonnepanelen, een warmtepomp? De Utrechtse energiecoöperatie Energie-U heeft voorwerk gedaan: we hebben bedrijven uitgezocht die goed werk leveren voor een nette prijs en met goede service. Met hen hebben we afgesproken dat ze beschikbaar zijn voor de Utrechters die hun huis willen verduurzamen.

13 mei 2020

Aardgasvrije wijken

Utrecht wordt aardgasvrij. De gemeente werkt hieraan. Ook zijn er op diverse plekken in de stad bewonersgroepen die een rol spelen bij het vinden en maken van de nieuwe, duurzame manier van verwarmen van de woningen en andere gebouwen. Sommige bewonersgroepen willen zelf het warmtebedrijf worden dat de nieuwe warmtevoorziening ontwikkelt en exploiteert. Sommige willen vooral ervoor zorgen dat de goede keuzes gemaakt worden. Andere weten nog niet precies wat ze willen maar weten wél dat zij, en medebewoners, een rol moeten spelen.

Bijbehorende bestanden

Meer weten? Bekijk ons actuele aanbod.