EnergieCafe Utrecht Oost: Warmtepompen

#
24 sep. 2024 19:30 – 21:30

De gemeente wil het plan om Utrecht Oost van het gas af te krijgen in 2026 klaar hebben. Wat betekent dat voor de huizen en gebouwen in de buurten Wilhelminapark, Oudwijk en Sterrenwijk?

Bewoonster Kristel Lageweg vertelt! Kristel is betrokken bij Oost voor Elkaar, rekent zich tot de voorlopers in de energietransitie, en woont nu 'all-electric' in Oost. Haar huis wordt verwarmd door een warmtepomp. Maar daar moest wel wat meer gebeuren dan in een webshop een warmtepomp kopen en de stekker in het stopcontact steken. Kristel heeft een reëel verhaal, uit eigen ervaring, en is blij met het eindresultaat. 

Groenpand is een bedrijf dat meewerkt aan de collectieve inkoop van Energie-U. Groenpand biedt o.a. warmtepompen aan en vertelt over hoe zij dat aanpakken. De techniek en de verschillende mogelijkheden, zoals hybride, 'full-electric' en hoe krijg je dan warm water. Wat is de logische plek, hoe groot etc. Past hij inderdaad op de plek van de CV-ketel en maken de buitenunits minder lawaai? En natuurlijk: wat zijn de kosten?

Na deze korte presentaties is er gelegenheid om in groepen vragen te stellen. Ook kan het Energieteam van Oost voor Elkaar je helpen bij het inschrijven voor de collectieve inkoop van Energie-U.

Locatie
De Wilg, Mecklenburglaan 3-5

Meer informatie