De dagopbrengst van was kWh.
Totaalopbrengst
De centrale met 120 panelen heeft nu in totaal kWh opgewekt.
Buurtgenoten konden meedoen met het zonnestroomproject op basisschool De Wissel in de Huizingabuurt in Utrecht.
De panelen liggen op het dak!
Alle 120 panelen van Buurtstroom De Wissel zijn geïnstalleerd op het dak van de basisschool en aangesloten op het net. De centrale draait officieel vanaf 1 september 2019.
Met dit project kun je niet meer meedoen. Wil je toch graag meedoen met Buurtstroom en zonnepanelen kopen, mail ons dan even: communicatie@buurtstroom.nl. Vermeld in je mail je adresgegevens en het aantal zonnepanelen waarmee je zou willen deelnemen. Je komt dan op een geïnteresseerdenlijst voor een volgend project in de buurt. Je krijgt bericht van ons zodra een nieuw project start.
Initiatief
Basisschool de Wissel stelt het dak van de school beschikbaar voor een collectief zonnestroomproject (postcoderoosproject). Buurtstroom Energie-U is gevraagd om te helpen met het opzetten van het project.
Eén van de initiatiefnemers, Marlies Willemen, vertelt: "Als klein kind was ik heel veel bezig met het milieu en de aarde. Ik was WNF Ranger en haalde troep uit slootjes zodat die weer schoon werden. Ik vind het tof om nu een iets grotere bijdrage te kunnen leveren aan onze aarde en hoop dat heel Utrecht straks vol ligt met goedgevulde daken die de zon benutten".
Informatieavond
Op donderdagavond 11 april was er een informatieavond over dit project. Deze vond plaats in De Wissel, Oortlaan 1.
Op vrijdagochtend 12 april om 9 uur is de officiële aanmelding voor dit project gestart. Vanaf dat moment kon je je via de knop 'Hier Aanmelden' (onderaan deze pagina) inschrijven. Via de aanmelding kom je onze Ledenovereenkomst tegen. Lees deze eveneens goed door. Hiermee leggen we de onderling geldende afspraken vast. De voor jou ingevulde ledenovereenkomst mailen we achteraf naar je.
[su_row][su_column size="1/2"]
[/su_column]
[su_column size="1/2"]
Als buurtbewoner kon je deelnemen aan dit zonnestroomproject. Je investeert in één of meerdere zonnepanelen waarvoor je een leuk rendement ontvangt. Maar misschien nog wel belangrijker: je investeert in een gezonde buurt én planeet.
[/su_column][/su_row]
[su_row][su_column size="1/2"]
Locatie: Oortlaan 1, Utrecht
Aantal zonnepanelen: 120
Vermogen: 37.800 Wp
Jaarlijkse opbrengst: 33.640 kWh
[/su_column]
[su_column size="1/2"]
[/su_column][/su_row]
De zonne-installatie wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Een gecertificeerde elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel stroom er is opgewekt. Dit wordt verdeeld over de Buurtstroompanelen. Vervolgens krijg je over de opgewekte stroom korting op de energiebelasting op je eigen energienota.
Deelnemen
Om deel te kunnen nemen, moet je in de postcoderoos van dit project wonen. Dit betekent dat je woont in postcodegebied 3572 of in een van de zeven andere deelnemende postcodegebieden: 3571, 3573, 3584, 3583, 3581, 3512 en 3514.
Overstappen van energieleverancier?
Als je panelen afneemt, word je automatisch en kosteloos lid van coöperatie Buurtstroom Energie-U. Wij verkopen de stroom door aan energieleverancier om | nieuwe energie (eveneens een coöperatie). We willen graag dat je overstapt naar onze energieleverancier maar als je dat niet wilt, kun je bij je eigen energieleverancier blijven. Niet alle partijen doen echter mee, dus check dit van te voren! Hier hebben we alvast een lijstje gemaakt dat je hierbij kan helpen.
Beleggen buiten AFM toezicht
De belangrijkste informatie van de belegging wordt weergegeven in de AFM Prospectus. Hierin worden de risico’s en kosten van de belegging uitgelegd.