Energie besparen

Steeds meer Utrechters willen duurzaam omgaan met energie en energiebesparen. Van het aardgas af. Een warmtepomp. Energienul. Energiepositief. Duurzaam. Allemaal termen, allemaal motieven, allemaal goed. Hieronder vind je ons actuele aanbod: evenementen, artikelen en bestanden die interessant voor jou zijn als je energie wil besparen.

Nu op onze kalender

#
1 jan. 2023 – 31 dec. 2024

Gratis EnergieGesprek met een EnergieAmbassadeur

Wil je aan de slag met isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp, stadsverwarming of energie besparen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Z…

#
26 mei 2023 – 31 mei 2033

Volg een mini workshop!

Maandelijks organiseert Energie-U met de EnergieAmbassadeurs (vrijwilligers) online workshops. 

Afgelopen jaar hebben we 675 Utrechters geholp…

#
1 jan. 2024 – 31 dec. 2024

Warmtescan Safari 2023

In november en december 2023 organiseert Energie-U vanuit in samenwerking met lokale initiatieven en Energiesamen 8 Warmtescan Safari's! Tijdens d…

Relevante artikelen

18 februari 2021

Anton Kiewiet, initiatiefnemer Zonnepark Meijewetering: “Zonnestroom voor en door bewoners”

Na vier jaar hard werken gaat de droom van initiatiefnemer Anton Kiewiet eindelijk in vervulling en is Utrecht straks een zonnepark rijker. ‘De grootste uitdaging was om met zoveel belanghebbenden alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.’ Met de 1440 zonnepanelen zullen inwoners en bedrijven in de omgeving van Zonnepark Meijewetering van duurzame stroom worden voorzien.

13 februari 2021

Inschrijving deelname Zonnepark Meijewetering

[Update 25 februari 2022: Voorinschrijving is gesloten.] Je wil eigen zonnepanelen op het eerste zonnepark van Utrecht? Schrijf je dan in voor deelname via onderstaand formulier en wij regelen de rest. Inschrijven verplicht je tot niets maar je krijgt wel voorrang.

8 februari 2021

Over de energiebox

Hoe gebruik je de spullen uit de Energiebox?

Bijbehorende bestanden

Meer weten? Bekijk ons actuele aanbod.